Mennyi villamos energiát képes előállítani egy napelem egy nap alatt?

Mennyi villamos energiát képes előállítani egy napelem egy nap alatt?

Mennyi villamos energiát képes előállítani egy napelem egy nap alatt? Ez a központ STC vagy PTC besorolásától függ; Az STC a standard vizsgálati körülményeket jelenti, és ideális körülmények között képviseli a panel által generált energiát. A gyártók a paneleket napenergia csúcsoknak nevezett körülmények között tesztelik, amelyek általában körülbelül 4 órán keresztül tartanak, amikor a nap a legfényesebb. A nap csúcsértékét 1000 watt napfénynek számítják a panel felületének négyzetméterenként. Az STC besorolás azt jelenti, hogy a napfény csúcsa energiává alakul.


A 175 watt STC besorolással rendelkező panel egy óra napfényt 175 wattra konvertál. Szorozzuk meg az egyes panelek STC besorolását a panelek számával, és tudni fogjuk, mennyi energiát generál a tömb csúcsviszonyok között. Ezután meg kell szorozni ezt a számot a napi csúcsidő órák számával, amelyet a központ naponta megkap, és megtudhatja, mennyi energiát generál a napelemes rendszer.


Ha az egyes panelek STC-besorolása 175, és 4 panelük van, akkor 175 x 4 = 700 watt. Ezért 700 x 4 = 2800 watt jön létre csúcsos napfény esetén. Vegye figyelembe, hogy a napelemes tömb gyenge fényviszonyok mellett is termel áramot, tehát a példa során a nap folyamán generált teljes energia meghaladja a 2800 wattot.