A napelem összetétele és a különböző funkciók:

A napelem összetétele és a különböző funkciók:

(1) Edzett üveg: Ennek szerepe a villamosenergia-termelés fő elemeinek (pl. A fényátvitel kiválasztása szükséges:

1. A fényáteresztésnek magasnak kell lennie (általában 91% vagy több); 2 ultrafehér temperálás.

(2) EVA: rögzített üveg és energiatermelő test (cellák) kötésére használják, az átlátszó EVA anyag előnyei és hátrányai közvetlenül befolyásolják a komponens élettartamát, a levegőnek kitett EVA könnyen öregedik és sárga, ezáltal befolyásolja a fényt a komponens sebességének átvitele, ezáltal befolyásolja a komponensek energiatermelési minőségét Az EVA minőségén kívül az alkatrészgyártók lamináló eljárása is nagyon nagy. Például ha az EVA tapadás nem felel meg a szabványos, EVA és edzett üvegeknek, és a hátlap erőssége nem elég erős, az EVA-t okoz. A korai öregedés hatással van az összetevők életére

(3) Cella: A fő funkció az áram előállítása. A fő villamosenergia-termelés piacán a kristályos szilícium napelemek és a vékonyfilm-napelemek mind a kettőnek előnyei és hátrányai vannak.

Kristályos szilícium napelemek, a berendezés költsége viszonylag alacsony, de az akkumulátor fogyasztása és költsége magas, de a fotoelektromos konverziós hatékonyság is magas, célszerűbb villamos energiát generálni a kültéri napfényben.

A vékony filmű napelemek viszonylag magasak a berendezések költségeinél, de fogyasztásuk és az akkumulátor költsége alacsony, de a fotoelektromos konverzió hatékonysága meghaladja a kristályos szilíciumcellákét, de az alacsony fényhatás nagyon jó és villamos energiát termelhet normál világítás, például a számológépek. A napelemen.

(4) hátlap: betét, tömítés, szigetelés, vízálló. Általában használt TPT, TPE és más anyagoknak ellenállniuk kell az öregedésnek, a legtöbb alkatrész gyártók számára 25 év garancia, edzett üveg, alumínium ötvözet általában nincs probléma, a legfontosabb, hogy megfeleljen a követelményeknek a hátlap és a szilikon.

(5) Alumíniumötvözet: védőfóliák, amelyek bizonyos szerepet játszanak a tömítésben és a támasztékban.

(6) Összekötődoboz: védi az egész energiatermelő rendszert és működik egy aktuális reléállomásként. Ha a modul rövidzárlati kapcsolódobozja automatikusan lekapcsolja a rövidzárlatos akkumulátorkábelt, a legfontosabb tényező a teljes rendszer csatlakozódoboz megégésének megakadályozásában a dióda kiválasztása. Különböző típusú cellák, a megfelelő dióda nem azonos.

(7) Szilikon: tömítő funkció, amelyet az alkatrészek és az alumínium ötvözet keretének tömítésére használnak, az összetevők és a csatlakozódobozok összekötésére Egyes vállalatok kétoldalas szalagot, habot használnak a szilikon helyettesítésére, az általánosan használt szilikon az országban, a folyamat egyszerű, kényelmes, könnyen kezelhető, és a költségek alacsonyak.

Yangtze Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-188 5826 1705

Fax: 0086-551-64437729

Web: www.yangtze-power.com

Add hozzá: No.72 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR Kína

No.3, Huaxing Road, Jintan, Jiangsu PR Kína