Mi a napelem osztályozás

Mi a napelem osztályozás

Monokristályos napelem

A monokristályos szilikon napelemek fotoelektromos konverziós hatékonysága körülbelül 15%, a legmagasabb pedig 24%. Ez a legmagasabb fotoelektromos konverziós hatékonyság mindenféle napelemek között, de a gyártási költség olyan nagy, hogy nem lehet széles körben és széles körben használni. Mivel a monokristályos szilíciumot általában edzett üveg és vízálló gyantával csomagolják, robusztus és tartós, 15 éves és legfeljebb 25 éves életvitelű.

Polikristályos napelemek

A polikristályos szilícium napelemek gyártási folyamata hasonló a monokristályos szilíciumos napelemekéhoz, de a polikristályos szilícium szolár panelek fotoelektromos konverziós hatékonysága körülbelül 12% -kal csökken (a Sharp 2004. július 1-jei hatékonyságának 14,8 A világ legmagasabb hatékonyságú poliszilícium napelemek). A gyártási költségek szempontjából olcsóbb, mint a monokristályos szilikon szolár panelek, az anyag egyszerűen gyártható, az energiafogyasztás megtakarítható, és a teljes termelési költség alacsony, így nagyban fejlett. Ráadásul a poliszilícium napelemek élettartama rövidebb, mint a monokristályos szilícium napelemeké. A költségteljesítmény szempontjából az egykristályos szilikon napelemek is valamivel jobbak.

Amorf szilícium napelemek

Az amorf szilícium szolár panel egy újfajta vékony filmes napelempanel, amely 1976-ban jelent meg. Teljesen különbözik az egykristályos szilícium és a poliszilícium napelemes gyártási módszereitől, a folyamat nagymértékben leegyszerűsödik, a szilikon anyag kevesebbet fogyaszt, az energiafogyasztás alacsonyabb, és annak fő előnye, hogy villamos energiát generál alacsony fényviszonyok mellett. Azonban az amorf szilícium napelemek fő problémája, hogy a fotoelektromos konverziós hatékonyság alacsony, a nemzetközi fejlett szint körülbelül 10%, és nem elég stabil. Az idő meghosszabbításával a konverziós hatékonysága csillapodik.

Többkomponensű napelemek

A többkomponensű napelemek olyan napelemekhez kapcsolódnak, amelyek nem egyelemes félvezető anyagokból készültek. Számos kutatás fajtája létezik különböző országokban, és legtöbbjük még nem iparosodott. Főként a következő típusok vannak:

a) Kadmium-szulfid napelemek

b) GaAs napelemek

c) Réz indium szelén napelemek

Yangtze Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-188 5826 1705

Fax: 0086-551-64437729

Web: www.yangtze-power.com

Add hozzá: No.72 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR Kína

No.3, Huaxing Road, Jintan, Jiangsu PR Kína