Mi a lítium akkumulátorfejlesztés története?

Mi a lítium akkumulátor-fejlesztés története?

A lítium elemeket először szívritmus-szabályozóban használták. A lítium akkumulátornak nagyon alacsony az önkisülési sebessége és egy sík kisülési feszültsége, így az emberi testbe beültetett szívritmus-szabályozó hosszú ideig nem tölthető fel. A lítium elemek általában 3,0 V-nál nagyobb névleges feszültséggel rendelkeznek, ami inkább integrált áramköri tápegységként használható. A mangándioxid elemeket széles körben használják a számológépekben, digitális fényképezőgépekben és órákban.

Különböző kiváló teljesítmény kifejlesztése érdekében különböző anyagokat tanulmányoztunk, hogy példátlan terméket hozzunk létre.

1992-ben a Sony sikeresen kifejlesztett lítium-ion akkumulátorokat . A praktikusság jelentősen csökkentette a hordozható elektronikus eszközök, például a mobiltelefonok, notebookok és számológépek súlyát és mennyiségét.

Fejlesztési folyamatszerkesztő

Az 1970-es években az Exxon MS Whittingham titán-szulfidot használt pozitív elektród anyagként és lítium-fémt negatív elektród anyagként az első lítium akkumulátor készítéséhez.

1980-ban J. Goodenough felfedezte, hogy a lítium-kobaltát pozitív elektród anyagként használható lítium-ion akkumulátorok számára .

1982-ben az Illinois Institute of Technology RR Agarwal és JR Selman felfedezték, hogy a lítiumionok tulajdonságai grafitba ágyazódnak, ami gyors és reverzibilis. Ugyanakkor a lítium-fém lítium akkumulátor nagy figyelmet szentelt, így az emberek a lítium-ion beágyazott grafit tulajdonságainak felhasználásával igyekeztek újratölthető akkumulátort készíteni. Az első rendelkezésre álló lítium-ion grafit elektródot a Bell Labs sikeresen gyártotta.

1983-ban M. Thackeray, J. Goodenough és mtsai. hogy a mangán spinell kiváló katód anyag, alacsony költséggel, stabilitással és kiváló vezetőképességgel és lítiumvezérlő tulajdonságokkal rendelkezik. A bomlási hőmérséklet magas, és az oxidáció sokkal alacsonyabb, mint a lítium-kobaltáté. Még akkor is, ha rövidzárlat vagy túltöltés következik be, az égés és a robbanás veszélye elkerülhető.

1989-ben A. Manthiram és J. Goodenough felfedezték, hogy egy polimer anionnal rendelkező pozitív elektród nagyobb feszültséget eredményez.

1991-ben a Sony kiadta az első kereskedelmi lítium-ion akkumulátort. Ezt követően a lithium-ion akkumulátorok forradalmasították a fogyasztói elektronika arcát.

1996-ban Padhi és Goodenough felfedezték, hogy az olivinszerkezetű foszfátok, mint például a lítium-vas-foszfát (LiFePO4), kiválóak a hagyományos katód anyagokkal szemben, és a mainstream katódanyagokká váltak.

A digitális termékek, például a mobiltelefonok, notebookok stb. Széles körű használatával a kiváló teljesítményű lítium-ion akkumulátorokat széles körben használják, és fokozatosan más termékalkalmazásokra fejlesztették ki.

1998-ban a Tianjin Power Research Institute elkezdte a lítium-ion akkumulátorok kereskedelmi gyártását.

2018. július 15-én a Keda Szén Kémiai Kutatóintézetből megtudtam, hogy a kórházban bevezetett különleges szénanód anyag a fő komponensű nagy kapacitású nagy sűrűségű lítium elemekhez, tiszta szénhez. Ez a lítium akkumulátor egy új anyagból készült. 600 kilométeres sávszélességet érhet el.

Yangtze Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com

Telefon: 0086-188 5826 1705

Fax: 0086-551-64437729