Mi a szerepe a napkollektornak?

Mi a szerepe a napkollektornak?

A napenergia töltés és a kisülésvezérlés legfontosabb funkciója az akkumulátor feszültségének vezérlése és az áramkör megnyitása. Ráadásul, ha az akkumulátor feszültsége egy bizonyos szintre emelkedik, az akkumulátor leáll. A vezérlő régi verziója mechanikailag befejezi a vezérlőáramkör nyitását vagy zárását, megállítja vagy elindítja az áramforrás által az akkumulátorhoz szállított teljesítményt.

A legtöbb fotovoltaikus rendszerben a vezérlők használják az akkumulátort a túltöltés vagy túltöltés ellen. A túltöltés az akkumulátort elektrolit elpárologtathatja, és hibás működést okozhat, és az akkumulátor túlzott lemerülése az akkumulátort túl korán okozhatja. A túltöltés és a túlterhelés károsíthatja a terhelést. Ezért a szabályozó a fotovoltaikus energiatermelő rendszer és a BOS (Balance of System) kiegyensúlyozó rendszer fő elemei közé tartozik.


Egyszerűen fogalmazva, a napkollektorok szerepe osztható:

1, teljesítményszabályozási funkció;

2, kommunikációs funkció: 1 egyszerű jelzőfunkció 2 protokoll kommunikációs funkció, mint az RS485 Ethernet, a vezeték nélküli és egyéb háttérkezelés;

3, tökéletes védelmi funkció: elektromos védelem hátramenet, rövidzárlat, túláram stb.

Yangtze Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com

Telefon: 0086-188 5826 1705

Fax: 0086-551-64437729

Add hozzá: No.72 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR Kína

No.3, Huaxing Road, Jintan, Jiangsu PR Kína