Jobb, mint a fehér és a fekete tetők, a zöldtető tetők javíthatják a napelem hatékonyságát.

A napsugárzók 25 ° C hőmérsékleten a legmagasabb hatékonyság mellett, miután a hőmérséklet emelkedni fog, a Kansas Egyetem kutatói arra gondolnak, amikor a hőmérséklet túl magas, hogyan lehet felvenni a palettáról a hőt, azt találták, hogy háromféle A "zöld tető" panelre szerelt tetőszerkezetek a legjobbak a fehér vagy fekete tetőhöz képest 1,4% -os növekedést jelentenek az átlagos energiaátalakításban.

A legtöbb napelem fel van szerelve a tetőn, meg kell vizsgálni a szél, a nap, az eső, de veszik a nap, hanem nagyon napsütéses, miután a panel hőmérséklete több mint 25 ℃, a teljesítmény fokozatosan csökken, hogy a napelemek gyártási költsége nagy népszerűséggel kihívást jelentett.

A termikus probléma megoldása érdekében a Kansas Egyetem építészmérnöki és doktori iskola két doktori hallgatója megtalálja a legjobb módját a panelek visszavételére a kísérleti tanulmányból.

Összehasonlították a napelemek által leggyakrabban lefedett tetőfedő anyagok három típusát: magas fényvisszaverő fehér tetők, leggyakoribb fekete tetők és zöld növényzetű tetők. A zöldtető hierarchikus, felülről lefelé mutató sorból áll: növényzet, fedőréteg, szubsztrát réteg (táptalaj), membrán, vízelvezető réteg és az épület tetőszerkezetére vízálló membránra fektetve.

Egy Mohammed Alshayeb doktori hallgató háromféle fűtési rendszeren, a tetőfigyelő rendszeren, a hőmérséklet-páratartalom / fényérzékelőn, és még szélmeteorológiai állomások rögzítésére is használja, ezek az érzékelők 5 percenként rögzítik az adatokat, egy időtartamot év, majd az Alshayeb elemzi.

A napenergiaipar szerint a fehér tetők a napelemek legbarátságosabbak, mivel tükrözik a napfényt. A kutatók azonban úgy találták, hogy a fekete tetőkhöz képest a fehér tetők valójában a panelek hatékonyságának csekély csökkenését tükrözik, mivel visszatükrözi a napelemek hőjét.

És ha összehasonlítjuk a zöldtetőt, úgyhogy a fekete-fehér tetőn lévő apró rés szinte elhanyagolható, mert a napelem panel a legjobb teljesítményhatású zöld tetőre telepítve 1,4% -os növekedést jelent az átlagos energiaátalakításban.

Kutatás ezen a területen, de a University of Kansas egyetemi tanár építészmérnöki és tervező Jae Chang, ez a tanulmány átfogóbb, a következő lépés megvizsgálja a magasságát a napelemek a tetőn növekszik, akkor milyen hatással.


http://www.yangtze-power.com/