Lehet Napelemek villamosenergia-termelés a havas napokban?

A napelemek villamos energiát termelhetnek a havas napokban?

Telepítése napelemek egy jó módja annak, hogy energiát takarítanak meg, és a környezet védelme. A hideg régiókban élők esetében azonban a hófelhalmozódás komoly problémákat okozhat. Lehet napelemek villamos energiát termelnek a havas napokon? Ebben a tekintetben, Joshua Pierce, egyetemi docens a Michigan Technology University, azt mondta: "Ha a hó teljesen kiterjed a napelemek, csak egy kis része a nap sugarai áthaladnak a hóban, és nyomja meg a napelemek. Akkor a termelt energia nyilvánvalóan kevesebb." Azt is mondta: "Még egy kis mennyiségű hó a panelek nagyban csökkenti a villamosenergia-termelés az egész rendszer." Ami ezeket a kérdéseket, jelenleg a vita napelemek súlyos hideg éghajlaton. Folytatódhat-e az energiatermelésre vonatkozó kutatás? A veszteség várhatóan hatással lesz a napenergia-használók energiakiadásaira, de csak azokra a felhasználókra lesz komoly hatással, akik teljes mértékben függnek a napenergia-fotovoltaikus energiatermeléstől, és nem érték el a hagyományos, hálózatra kapcsolt villamosenergia-termelést. A legtöbb háztartás és vállalkozás, amely még mindig rendelkezik elektromos hálózattal, a gazdasági hatás még mindig nagyon korlátozott. Azonban, energiaveszteség még mindig probléma az optimális felhasználása napenergia. A tanulmány a havas időjárás nak a napelemek kialakulására gyakorolt pozitív hatását is tartalmazta. "Amikor a hó esik a földre, és az akkumulátor panelek nem terjed ki semmi, a hó a földön, mint egy tükör, hogy kiáramot vissza, így a villamosenergia-termelés az akkumulátor panelek növekedni fog," Mondta Pierce. "Sok esetben a hó visszaverődése kissé elősegíti a fotovoltaikus energiatermelést." Pierce leírt több módszert használtak, hogy növelje a villamosenergia-termelés a napelemek jelenlétében a hó. Tippek a hóban való energiatermeléshez:


1. Tiszta hó a megfelelő időben szükség lehet egy teniszlabda ebben az időben. Ez egy jó módja annak, hogy használja teniszlabdák, hogy ugrál, és rázza a lejtős akkumulátor panel, hogy a hó esik. Természetesen más eszközök is kölcsönözhetők. Ily módon, meg fogja találni, hogy a hatás a villamosenergia-termelési rendszer megduplázódott;

2. Telepítse napelemek nagy szögben. Ez csökkentheti a sebességet a hó felhalmozódása, és megszünteti a baj a hó tisztítása időről időre. "Miután habozik, hogy válasszon 30 fok vagy 40 fok, nyilvánvalóan 40 lenne a jobb megoldás." Pierce mondta.

3. A telepítés alatt tartson egy kis távolságot a helytől. Hó nem halmozódik fel az alján, amikor csúszik, úgy, hogy lassan felhalmozódnak, és fedezze a teljes akkumulátor szerelvény. Napenergia egy alternatív energiaforrás alacsony költségű és nagy hatékonyságú. A hagyományos elektromos energia helyettesítésére számos háztartásban új fotovoltaikus villamosenergia-termelő rendszereket telepítenek. Sőt, ha a hálózat csatlakozik, még akkor is, ha a hótakaró kissé akadályozza a napenergia-termelés, a teljes tápegység még mindig normális.