A napelemek továbbra is termelhetnek áramot havas napokban?

A napelemek még havas napokban is termelhetnek áramot?

A napelemek telepítése nagyszerű módja az energiamegtakarításnak és a környezet védelmének. A hideg régiókban élők számára azonban a hó jelentős problémákat okozhat. A napelemek még havas napokban is termelhetnek áramot?


Joshua Pierce, a Michigan Technológiai Egyetem docens, válaszul elmondta: "Ha a hó teljesen lefedi a panelt, és a napfénynek csak egy kis része halad át a hóon és eléri a napelemet, akkor a képződött energia nyilvánvalóan kevesebb.


"Még ha a panelen is csak kis mennyiségű hó van, ez nagymértékben csökkenti a teljes rendszer által termelt áram mennyiségét” - mondta.


E kérdések kapcsán kutatást folytatnak arról, hogy a napelemek továbbra is termelhetnek áramot hideg éghajlati viszonyok között.


A veszteség várhatóan befolyásolja a napkollektorok energiafelhasználását, ám csak azoknak lesznek súlyos következményei, akik teljes mértékben támaszkodnak a napelemes fotovoltaikus energiatermelésre, és nem értek el hagyományos, hálózathoz csatlakoztatott energiatermelést.


A legtöbb háztartás és vállalkozás számára, amelyek továbbra is ellátják a hálózatot, a gazdasági hatás továbbra is korlátozott. A napenergia optimális felhasználásának javítása szempontjából azonban az energiaveszteség továbbra is problémát jelent.


A tanulmány magában foglalja a havas időjárásnak a napelemek kialakulására gyakorolt pozitív hatását is.


"Amikor a hó esik a földre, és a panelt nem takarja el valami, a talajban lévő hó olyan, mint egy visszapillantó tükör, így a panel energiatermelése növekszik" - mondta Pierce. "Sok esetben A hó tükröződése enyhén elősegíti a fotovoltaikus energiatermelést. "


Pierce számos módszert ír le a napelemek által hó jelenlétében generált energia növelésére.


Hóenergia-előállítási tippek:


1. Tiszta hó időben


Ebben az időben szükség lehet teniszlabdara. Jó ötlet lenne, ha a teniszt egy ferde elemlemezre ugrálnánk, hogy a hó eshessen. Természetesen más eszközök is kölcsönözhetők. Ily módon megtudhatja, hogy az energiatermelő rendszer hatása megduplázódik;


2. Napelemek nagy látószögű telepítése


Ez csökkentheti a hó felhalmozódásának sebességét és elkerülheti a hó időnkénti tisztításának problémáit. "Mielőtt tétovázna, hogy 30 vagy 40 fokot választ, nyilvánvalóan a 40 jobb megoldás." - mondta Pierce.


3. A telepítésnél tartson egy kissé a helyet


A hó nem halmozódik az alján, amikor lecsúszik, így lassan felhalmozódik és lefedi a teljes akkumulátor modult.


A napenergia olcsó és rendkívül hatékony alternatív energiaforrás. A hagyományos villamos energia pótlására új fotovoltaikus energiatermelő rendszereket telepítenek számos háztartásban. És ha a hálózati kapcsolat létrejött, akkor is, ha a hótakaró kissé akadályozza a napenergia-termelést, az általános energiaellátás továbbra is normális.


Jangce Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Kiegészítés: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China;

No.16, Chengxi Zone, Yongkang, Zhejiang PRChina