Okai és megoldásai a hot spot problémákhoz a napelem panelekben.

Gyakorlati alkalmazásoknál a napelem általában sorozatban vagy párhuzamosan több akkumulátormoduldal van összekötve, hogy megkapja a kívánt feszültséget vagy áramot. A nagyobb fotoelektromos konverziós hatékonyság elérése érdekében a napelem-egység összes cellájának hasonló jellemzőkkel kell rendelkeznie. A használat során az elemek egy vagy több csoportja nem egyezik meg, például repedések, belső csatlakozási hiba vagy árnyékolás, ami a tulajdonságok következtében nem következetes az egészet.
Bizonyos körülmények között a sorozatgyártású árnyékolt napelemcsoportot terhelésként használják fel a többi megvilágított napelemes egység által előállított energia eloszlatásához. Az árnyékolt napelemes egység ezen a ponton felmelegszik, ami a hot spot hatás. Ez a hatás súlyosan károsíthatja a napelemeket.

Amellett, hogy komoly hatással van a napelemek szerelvényének élettartamára, a forrópont effektus is felmelegítheti a napelemegységet, és még tüzet is okozhat.
Általánosságban elmondható, hogy ha a napelemes fotovoltaikus modul hőmérséklete normál üzemben 30 ° C, és a helyi hőmérséklet magasabb, mint a 6,5 ° C környezeti hőmérséklet, akkor a napelemegység egy hot spot tartománynak tekintendő . Ez azonban nem abszolút, mert a forrópont-felismerést olyan tényezők befolyásolják, mint az irradiáció, a komponens kimeneti teljesítménye, a környezeti hőmérséklet és az összetevő működési hőmérséklete, valamint a forró pontképződés. Ezért a legjobb, ha a hőkamera képét a forrópont hatásának meghatározására használja. A fenti adatok elemzése változhat.
Általánosságban elmondható, hogy az egyes napelemes panelekben alkalmazott napelemek lényegében azonos elektromos jellemzőkkel rendelkeznek, különben az akkumulátorok (problémás akkumulátorok) esetében az úgynevezett hot spot effektus keletkezik, amely gyenge teljesítményű vagy blokkolt. Az elzáródást többnyire indokolatlan tervezés vagy idő előtti működés és karbantartás okozza, és a problémás akkumulátor oka is különböző. A legfontosabb ok az alacsonyabb szilikon anyag, ami az akkumulátor saját hibáit, az elemek rövidzárlatát az akkumulátorgyártásban, a rácsvonal részleges rövidzárlatát, az elégtelen vagy túlzott szinterelési fokozatot stb. Okozza. Az ellenőrzési folyamat mellett, komponensek vásárlásakor a legjobb, ha megismerjük a modul forrását, vagy akár a szilícium forrását.