Kína fotovoltaikus termékei fényt hoznak Afrikának, és az élet drasztikusan megváltozott.

Szerint a nyugati média, az ocotti család egyetlen szórakoztató után naplemente a kis falu badmunu Észak-Uganda, hogy hallgatni apja mesélni történeteket. Ezek a történetek az egyetlen módja annak, hogy a gyerekek megértsék a külvilágot. De néhány hónappal ezelőtt a történetük valami újat hozott. A család fizetett egy rádiót és egy napelemt. Minden nap napelemeket helyeztek el a nádfedeles házain kívül, hogy rádiót, mobiltelefont és két LED-et töltsenek fel.

Villamos energia nélkül ez a nagy váltás, a spanyol herald honlapján január 14-én. Most a falusiak meghallgatják a hírt éjszaka, zenét hallgatnak, könyveket olvasnak vagy dolgoznak, és a napelemek életet adnak nekik nem tudott elképzelni.

Mivel a mobiltelefonok Afrikában mindenütt jelen vannak, Afrikának távoli részein éltek, és az új forradalom nagy változásokat hozott az afrikai emberek számára. A hazai napenergia-rendszerek népszerűsége fényt terem Afrika minden szegletébe. A kihívás óriási: 590 millió ember a szubszaharai Afrikában nem használhat villamos energiát, és többségük vidéki területeken él. A világbank és a nemzetközi pénzügyi társaság által támogatott célja a megújuló energia felhasználása "Világítás Afrika" terv után statisztikák azt találták, hogy az elmúlt öt évben, legalább 23 millió kapott napenergia, Afrika lakossága 2030-ra ez a szám várhatóan bővül 250 millió ember.

A Kampala belvárosában a változás 2008-ban kezdődött. Az első olyan bolt, ahol otthoni napelemeket árulnak. Hasonló üzletek most, és minden elfoglalt, az ügyfelek nem csak a vidékről származnak, a városi lakosság is frekventált, mert Ugandában, a hatalom gyakran vannak dolgok, vesz egy napelemek találkozhatnak.

A jelentés szerint a boltokban értékesített napelemek német technológiát használnak, de a gondos olvasás azt mutatja, hogy valóban Kínában készültek. Kínában lehetőségeket lát és vezető szerepet tölt be az olcsó fotovoltaikus termékek piacán. 2015-ben Kína a világ legolcsóbb hordozható napenergia fényeit exportálta Afrikába kevesebb mint két euróért, és Kenya, Tanzánia és Etiópia vált a fő piacává. A világbank szerint Kenyában, ahol a mobil fizetések annyira népszerűek, a villamosenergia-hozzáféréssel nem rendelkező területeken élő emberek több mint 30 százaléka valamilyen fotovoltaikus terméket tartalmaz.

1.jpg

A sollotti-i falusi lakos, Uganda, beállítja napelemeit.