Mennyit tudsz a napelemek vásárlásáról a lakókocsihoz?

Mennyit tudsz a napelemek vásárlásáról a lakókocsihoz?

A napelemek használata egyre szélesebb körben elterjedt, ezért egyre több felhasználó is szerette. Számos lakókocsi-játékos megállapította a lakóautók hosszú távú tapasztalatait, hogy a lakóautók villamos energiája elégtelen lesz. Igen, mivel a mai technológia fejlett, ha utazunk, sok elektronikus berendezést hordozunk az autóban, így egyre több helyet használunk árammal. A nem elegendő elektromos áram sok fájdalomcsillapító játékossá vált. A probléma megoldása érdekében egyre több lakóautó-gyártó kezdte a napkollektoros töltőrendszereket beépíteni az autóvásárlás opcionális oszlopába, ami szintén sok potenciális lakóautó-vásárlót vonzott. Végül hogyan válasszuk ki a napelemeket ? Ma a Di Sheng szerkesztője veled fog beszélni az RV napelemekről.

Mindenki tudja, hogy a napelemeket egykristályos, polikristályos és amorf szilíciumra osztják. Most a legtöbb napelem elsősorban monokristályból és polikristályból készül. Tehát jobb, ha van egy napelem monokristályos vagy polikristályos?

(1), a napelemek szerepe

A napelem funkciója a napenergia fény villamos energiává történő átalakítása, majd az egyenáramú energia tápellátása az akkumulátor számára. A napelem a napenergia-rendszer egyik legfontosabb alkotóeleme. Átváltási aránya és élettartama fontos tényezők, amelyek meghatározzák, hogy a napelemek használhatók-e.

A napelem modulok különféle méretű napelemes négyzetes tömbökből állhatnak, amelyeket napelemes tömböknek is neveznek. A napelemek energiakimeneti képessége szorosan kapcsolódik a területéhez. Minél nagyobb a terület, annál nagyobb a kimeneti teljesítmény ugyanazon megvilágítási körülmények között.

2. ábra, a napelemek típusa

(1) Monokristályos szilikon napelem

Az egykristályos napelemek többnyire fekete vagy sötét színűek, mintákkal, és a kapszulázás utáni szín közel fekete. Jelenleg a monokristályos szilícium napelemek fotoelektromos átalakítási hatékonysága körülbelül 18%, a legmagasabb pedig 24%. Ez a legmagasabb fotoelektromos átalakítási hatékonyság az összes típusú napelem esetében, de a termelési költségek olyan nagyok, hogy nem használhatók széles körben, és nem használhatók egyetemesen. Mivel a monokristályos szilícium általában edzett üveggel és vízálló gyantával van csomagolva, erős és tartós, élettartama akár 15 év és legfeljebb 25 év.

(2) Polikristályos szilikon napelem

A polikristályos napelemek mintázatú, polikristályos és polikristályos, valamint világoskék színűek. A polikristályos szilícium napelemek gyártási folyamata hasonló a monokristályos szilícium napelemeknél, de a polikristályos szilícium napelemek fotoelektromos átalakítási hatékonysága jelentősen csökkent, fotoelektromos átalakítási hatékonysága körülbelül 12%. A gyártási költségek szempontjából olcsóbb, mint az egykristályos szilikon napelemek, az anyagok gyártása egyszerű, az energiafogyasztás megtakarított, és a teljes előállítási költség alacsony, ezért sokat fejlesztettek. Ezenkívül a polikristályos szilícium napelemek élettartama rövidebb, mint a monokristályos szilícium napelemek élettartama. A költséghatékonyság szempontjából a monokristályos szilícium napelemek még mindig kissé jobbak.

(3) Amorf szilícium napelem

Az amorf napelemek többnyire üveg és barna barna színűek. Az amorf szilícium napelemek egy új típusú vékonyrétegű napelemek, amelyek 1976-ban jelentek meg. Teljesen különbözik az egykristályos szilícium és a polikristályos szilícium napelemek gyártási módjától. A folyamat jelentősen egyszerűsödik. Előnye, hogy gyenge fényviszonyok között is képes villamos energiát termelni. Az amorf szilikon napelemek fő problémája azonban az évszakhoz kapcsolódik, például az alacsony fotoelektromos átalakítási hatékonyság ősszel és télen. Jelenleg a nemzetközi haladó szint körülbelül 10%, és nem elég stabil. Az idő múlásával a konverziós hatékonysága csökken.

3. Jellemzők

Az egykristályos szilikon napelemeket főként egykristályos szilícium felhasználásával állítják elő. Más típusú napelemekkel összehasonlítva az egykristályos szilíciumcellák a legnagyobb konverziós hatékonysággal rendelkeznek. A monokristályos szilícium napelemek költségesek a gyártási folyamatok miatt. A polikristályos szilícium konverziós hatékonysága viszonylag alacsony. Ugyanakkor a polikristályos szilícium optikai, elektromos és mechanikai tulajdonságai nem olyan jóak, mint a monokristályos szilícium napelemek tulajdonságai. Ezenkívül a polikristályos szilícium napelemek élettartama rövidebb, mint a monokristályos szilícium napelemek élettartama. A költséghatékonyság szempontjából a monokristályos szilícium napelemek még mindig kissé jobbak.


Jangce Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Mi az alkalmazás: 0086-188 5826 1705

Telefon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Kiegészítés: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China

No.29, xinzhou Road, Yongkang, Zhejiang PR China