Hogyan változik a napelem, ha változik a nap

Hogyan változik a napelem, amikor a nap változik?

A napot nem mindig rögzítik egy bizonyos helyzetben az égbolton, de a kocsi keletről nyugatra húzódik, vízszintes és magassági helyzete megváltozik. Tehát, ha anapelemfix, akkor a nap nagy részében nincs függőleges kapcsolat a napval, és a napenergia felhasználásának hatékonysága viszonylag alacsony.

Tehát, ha nem tudjuk megváltoztatni a környezetet, akkor megváltoztathatjuk magunkat is, mivel a nap megtagadja a megállást, akkor elmozdulunk. Tehát feltalálta a"ot; a napraforgó"ot; típusú napenergia, rossz, az anyagról azt mondják, hogy" Kuafu üldözi a nap" típusú napenergia. Hagyja, hogy a napelemek üldözzék a napot, mint egy kis ventilátor, látod, látod, a panel arca titokban fordul veled.

Az a sebesség, amellyel anapelemfordulások valójában a nap fordulásának sebessége. Hogyan kell a sebességet keresni? Megtanultuk a fizikát, sebesség=távolság (szög) / idő. Akkor ezt a képletet használjuk arra, hogy megnézzük a nap sebességét a Föld körül.


Először hadd beszéljek a vízszintes sebességről. A nap vízszintes szöge a nap folyamán keletre (északkeletre, délkeletre) - az igaz délnyugatra (északnyugatra, délnyugatra) osztva a nap hosszával. Valójában nincs szükségünk GG-ra. ennek kiszámításához, mert megtudtuk, hogy a föld&szögsebessége 39; forgása 15 fok / óra, tehát a nap mozgatásának sebessége szintén {{4 }} fok óránként.

Beszéljünk a GG-nek a függőleges sebességről. A függőleges sebesség a nap függőleges változása, elosztva a nap hosszával. A nap függőleges változása a nap maximális magassága reggel és este nulla foktól a nap déléig. A nap hossza a nap hossza. Kiszámoljuk a déli nap magasságát. A nyári napforduló folyamán a délbeni nap magassága Pekingben körülbelül 73. 5 fok, a nap függőleges változása pedig 73. 5 fok; A téli napfordulón Pekingben a déli napmagasság körülbelül 26. 5 fok, a nap függőleges változása pedig 26. 5 fok.