A napelemek felhasználási arányának javítása

Hogyan lehet javítani a napelemek felhasználási arányát?

Miután a napelemes akkumulátor áthaladt a PN csomóponton, ha a félvezető áramlik, az ellenállás nagyon nagy, és a veszteség szintén nagyon nagy. Ha azonban egy fém alapanyagot bevonnak a felületre, akkor a napfény nem juthat át, és áram nem képződik. Ezért a PN-csomópont általában fémráccsal van bevonva, amely csökkentheti az ellenállást, csökkentheti az veszteséget, növelheti a beeső fény területét és növeli a munka hatékonyságát.

A szilícium felülete nagyon sima. Nagyon sok napfény visszatükröződik, így csökken a napelem teljesítménye. A napfény visszaverődésének csökkentése érdekében egy nagyon kis visszaverési együtthatóval rendelkező védőfóliát kell felvinni a szilikonra a visszaverődés veszteségének csökkentése érdekében. Az akkumulátor azonban korlátozott áramot és feszültséget képes biztosítani, ezért sok elem használható párhuzamosan vagy sorozatban a fotoelektromos napelemek hasznosításának javítása érdekében.

Amikor a nap hőmérséklete emelkedik, a napelemek átalakítási hatékonysága alacsony. Ha hőszigetelő burkolatot helyeznek a napelemhez, ez megakadályozza a napelem panelek hőmérsékletének emelkedését, ezáltal javítva a napelemek fotovoltaikus konverziós hatékonyságát).


Jangce Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Kiegészítés: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China

No.29, xinzhou Road, Yongkang, Zhejiang PR China