Kaliforniában új rendeletek indítják a napelemek újrahasznosítási iparát

A kaliforniai új szabályozás elindítja a napelemek újrahasznosítási iparát

A régóta várt változásoknak a kaliforniai&# 39 napelemek hulladékkezelésére vonatkozó szabályaiban várhatóan idén később lépnek hatályba, amelyek befolyásolhatják az USA napelemek újrahasznosító iparának fejlődését. Kaliforniában a fotovoltaikus paneleket általános hulladékként osztályozzák, ami várhatóan javítja az anyagáram feldolgozásának hatékonyságát, amely várhatóan jelentősen növekszik.

A kaliforniai Mérgezőanyag-ellenőrzési Minisztérium (DTSC) azt tervezi, hogy a napelemeket osztályozza a veszélyes hulladékoknak, az úgynevezett általános hulladéknak. A jogi szakértők szerint ez a változás több szempontból megkönnyíti a napelemek újrahasznosítását. Ez a lépés hosszú távon olyan szabályozási modellt hoz létre, amelyet más államok emulálhatnak. Ez kulcsfontosságú fejlemény, mivel a feldolgozandó fotovoltaikus napelemek száma az elkövetkező évtizedekben jelentősen növekszik.

Az USA Energetikai Információs Igazgatósága (EIA) szerint a kaliforniai&# 39 napelemes energiatermelése a teljes 2018. évi energiatermelés kétötödét tette ki. Hét évvel ezelőtt Kalifornia megpróbálta megváltoztatni ezt a szabályt. Az állami közigazgatási jogi hivatal azonban úgy találta, hogy a javasolt osztályozás nem felel meg a szövetségi törvénynek, és arra késztette a DTSC-t, hogy kérjen jóváhagyást az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségétől. 2020 elején a Környezetvédelmi Ügynökség jóváhagyta a DTSC&# 39 javaslatait a veszélyes hulladékra vonatkozó tervében, hogy szövetségilag végrehajthatóvá váljon.

A Környezetvédelmi Ügynökség kijelentette, hogy a többi veszélyes hulladék típusához képest az általános hulladéknak meg kell felelnie a GG-kvótának; szabványoknak. Az új osztályozás befolyásolja, hogy a napelemek hulladékát mennyi ideig lehet tárolni a helyszínen, mielőtt egy másik létesítménybe szállítanák, és csökkenti bizonyos veszélyes anyagok vizsgálati követelményeit.

Például a kaliforniai&# 39 jelenlegi osztályozása szerint a napelemek hulladéktermelőit az elektromos áram előállításától számított 90 napon belül kell szállítani a helyszínre. Az általános hulladék-osztályozás szerint ezek a hulladékok akár egy évig is ott maradhatnak, ami lehetővé teszi ömlesztett hulladékként az újrahasznosító létesítményekbe történő szállítását.

A napenergia gyors növekedése miatt a globális energiatermelésben hirtelen növekedni fog a napelemek hatékony és gazdaságos újrahasznosítási igénye, és ez az új módszer megjelent.

A KHV-adatok szerint 2010-től 2019-ig a nyári fotovoltaikus nettó energiatermelés csupán az Egyesült Államokban 393 MW-ról 35 571 MW-ra nőtt. Noha a napelemek jelenleg csak kis részét teszik ki az elektronikus hulladékoknak, a következő néhány évtizedben a napelemek ártalmatlanítási igénye hirtelen növekedni fog, mivel a jelenleg építés alatt álló projektek élettartama végére értek.

Az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja (ENSZ Környezetvédelmi Program) szerint a világ évente mintegy 50 millió tonna elektronikus hulladékot termel. A Nemzetközi Megújulóenergia-ügynökség jelentése szerint a számítógép-alkatrészek, okostelefonok és más eszközök halomában a napelemek teljes tömege csak kb. 250 000 tonna lehet.

UCSB&# 39 kutatási előrejelzése szerint azonban csak az Egyesült Államokban a fotovoltaikus napenergia-hulladék 2040-ben 1,3 millió tonnára, 2050-ben pedig 5,5 millió tonnára növekszik. Az Egyesült Államok 2050-ig a globális szén-dioxid-kibocsátás eléri a 80 millió tonnát.

Az Egyesült Államokban Wade elmondta, hogy az Egyesült Államokban az állami és helyi szabályozás jelenleg" javítás együtt" a napenergia hulladék kezelése, ami megnehezítheti a napenergia-tulajdonosok újrahasznosítását. Például a napenergia-projektek tulajdonosainak garantált kötvényeket kell vásárolniuk annak biztosítása érdekében, hogy megtérítik a leszerelési költségeket, ám a konkrét kötvények által megkövetelt ártalmatlanítási intézkedések állami vagy akár megyei szinten is változhatnak. Azt mondta:" Egységes módszert és összehangolt módszert kell kidolgozni a költségkötvények leszerelésére."

Mint az első állam, amely intézkedéseket hoz, a Kalifornia&# 39 szabályozási kezdeményezései lehetnek lépések ezen összeillesztés irányába. A Baker Botts ügyvédei 2019-ben egy blogban írták: "Más államok Kalifornia rendeleteit használhatják saját útiterveikként a szabályozás meghozatalához."

Összességében az Egyesült Államokhoz képest a napelemek hulladékának ártalmatlanítására szolgáló európai köz- és magánrendszerek három-négy évre vannak előre. De egy sor intézkedés miatt ez a helyzet kezd változni.

Az üzembe helyezett napelemek esetében a jelenlegi kaliforniai szabályozás előírja, hogy a hulladék napelemek gyártói (például a projekt üzemeltetői) felelősek a tesztek elvégzéséért, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy anyaguk káros-e. Az állam által javasolt általános hulladék-osztályozás szerint azonban a projektüzemeltetők, a hulladékkezelők és a szállítmányozók dönthetnek úgy, hogy az akkumulátor paneleket általános hulladékként kezelik vizsgálat nélkül.

A mikro-lítium-elemmel foglalkozó csoport szerint 2020 elején az Egyesült Államok Energetikai Információs Igazgatósága arról számolt be, hogy a megújuló energiaforrásokból előállított energiatermelés első alkalommal meghaladja a nukleáris és a széntermelés mérföldkövét. A napenergia növekvő szerepeként, mint az amerikai energia egyik fő alkotóelemeként, a sürgősségi problémák megoldása egyre sürgetőbbé válhat a napelemek újrahasznosítása során felmerülő gyakorlati problémákra (például az egységes tesztelési szabványok hiánya).