Rganikus napelemek: Új választás a jövőbeni zöld energia számára

rganikus napelemek: Új lehetőség a jövőbeni zöld energia felhasználására

A szerves napelemek várhatóan a kereskedelemben beszerezhetők lesznek

Azon technológiák között, amelyekben az emberek napenergiát használnak, a napelemeket, vagyis azokat az eszközöket, amelyek közvetlenül a fényenergiát elektromos energiává alakítják a "fotovoltaikus hatás" felhasználásával, jelenleg széles körben használják, és az egyik legígéretesebb technológia.

Az emberek hosszú ideje inkább szervetlen anyagokon, például kristályos szilíciumon alapuló napelemeket készítettek. Az ilyen akkumulátor-előállítás hátrányai azonban a bonyolult folyamat, a magas költségek, a nagy energiafogyasztás és a nagy szennyezés. Találhatunk-e új típusú, alacsony költségű, nagy hatékonyságú, rugalmasságot és környezetbarát napelemet egy új típusú napelem kifejlesztésére, amely a tudósok célja a világ minden tájáról.

"A földön a legszélesebb szén-dioxid-alapanyagok alapvető nyersanyagként történő felhasználása, valamint a nagy hatékonyságú és olcsó zöld energia technikai eszközökkel történő előállítása rendkívül fontos az emberiség előtt álló legfontosabb energiaproblémák megoldásában." Chen Yongsheng, az 1970-es évektől kezdve. A szerves elektronika és a szerves (polimer) funkcionális anyagok kutatása lehetőséget kínál e cél megvalósítására.

A szilícium által képviselt szervetlen félvezető anyagokhoz képest a szerves félvezetőknek számos előnye van, ilyen például az alacsony költség, az anyag sokféleség, az állítható funkciók és a rugalmas nyomtatási előkészítés. Jelenleg a szerves fénykibocsátó dióda (OLED) alapú kijelzőket forgalomba hozták és széles körben használják a mobiltelefonok és a televíziós kijelzők számára.

A szerves polimer anyagon alapuló szerves napelem, mint fényérzékeny aktív réteg, előnyei vannak az anyagszerkezet sokféleségének, a nagy területű, alacsony költségű nyomtatás előkészítésének, a rugalmasságnak, az áttetszőségnek és még az átlátszóságnak, és számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, amelyek nem tartoznak a szervetlen napelemekhez technológia. jellegzetes. Amellett, hogy normál energiatermelő eszköz, nagyszerű alkalmazási potenciállal rendelkezik más területeken, például az energiatakarékos épületek integrációjában és a hordható eszközökben, ami nagy érdeklődést váltott ki az egyetemek és az ipar iránt.

"Különösen az elmúlt években a szerves napelemekkel kapcsolatos kutatások gyorsan fejlődtek, és a fotoelektromos átalakítás hatékonyságát folyamatosan frissítették. Jelenleg a tudományos közösség általában úgy véli, hogy a szerves napelemek elérték a hajnal kereskedelmi előestéjét.


Jangce Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Kiegészítés: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China

No.29, xinzhou Road, Yongkang, Zhejiang PR China