A napelemek olyan eszközök, amelyek reagálnak egy pár fényre, és átalakíthatják a fényenergiát villamos energiává

A napelemek olyan eszközök, amelyek egy pár fényre reagálnak, és a fény energiáját villamos energiává alakíthatják

A napelemek olyan eszközök, amelyek egy pár fényre reagálnak, és a fény energiáját villamos energiává alakíthatják. Számos olyan anyag létezik, amelyek fotoelektromos hatást fejthetnek ki, például: monokristályos szilícium, polikristályos szilícium, amorf szilícium, gallium-arzenid, indium-réz-szelén stb. egy példa a fotovoltaikus energiatermelési folyamat leírására.


1, nyitott áramkör feszültsége

UOC nyitott áramkör feszültsége: Ha a napelemet egy 100 mW / cm 2 fényforrás megvilágítása alá helyezik, amikor a két vég nyitva van, akkor a napenergia kimeneti feszültség értéke sejt.


2, rövidzárlati áram

Rövidzárlati áram ISC: Ez az áram áramlik át a napelem két végén, amikor a napelemet egy szabványos fényforrás megvilágítása alá helyezik, és a kimenet rövidre van zárva.


3, nagy kimeneti teljesítmény

A napelem üzemi feszültsége és árama a terhelési ellenállással változik. A napelemek volta-amper jelleggörbéjét úgy lehet elérni, hogy a különféle ellenállási értékeknek megfelelő üzemi feszültséget és áramot görbévé alakítják. Ha a kiválasztott terhelési ellenállás érték maximalizálja a kimeneti feszültség és áram szorzatát, akkor a maximális kimeneti teljesítmény érhető el, amelyet a Pm szimbólum ábrázol. Az üzemi feszültséget és a munkaáramot ebben az időben a legjobb üzemi feszültségnek és a legjobb üzemi áramnak nevezik, és Um és Im szimbólumokkal vannak ábrázolva.


4, kitöltési tényező

A napelemek másik fontos paramétere az FF töltési tényező, amely a maximális kimeneti teljesítmény aránya a nyitott áramkör feszültségének és a rövidzárlati áram szorzatának.

10 w napelemes rendszer, 10 0w napenergia rendszer, 300 w napenergia rendszer, 500 w napenergia rendszer, 10 0w napenergia rendszer gyártója, napenergia fizetési rendszer