Napelem újrahasznosítás fordul időzített bombák lehetőségeket!

Napelem újrahasznosítás fordul idő bombák lehetőségeket!

Ausztria természetesen érdeklődést mutatott a napenergia iránt. Most, az átlagos élettartamanapelemekkörülbelül 20 év, így sok létesítmények a 2000-es évek elején eléri az élet végét. Majd végül hulladéklerakóban vagy újrahasznosított? Az újrafeldolgozás költsége magasabb, mint a hulladéklerakóké, és az újrahasznosított anyagok értéke kisebb, mint az eredeti anyagoké, így az újrahasznosítás iránt immár korlátozott az érdeklődés. De tekintettel a nehézfémek, mint például az ólom és az ón létezésére, ha a hulladékgazdálkodás nem jó, újabb újrafeldolgozási válságba kerülünk. Azonban, ha a globális elektromos járműipar érdeklődést mutat az újrahasznosított napenergia termékek, akkor egy esetleges időzített bomba hozhat lehetőségeket.


01162502682960


A környezetbe kerülés esetén a leselejtezett panelen lévő veszélyes anyagok jelenléte súlyos szennyezést és egészségügyi problémákat okozhat. Az energiaciklus ciklusának lezárása érdekében a ciklus következő feladatanapelemaz elfeledett termékek biztonságos ártalmatlanítása vagy újrahasznosítása. A hulladékgazdálkodási rendszerben azonban az újrafelhasználás vagy az értéknövelt újrafeldolgozás/újrafelhasználás előnyösebbnek tekinthető az újrafeldolgozásnál.

A tipikus kristályos szilícium fotovoltaikus modulok össztömegének fő okozói az üveg (75%), amelyet a polimerek (10%), az alumínium (8%), a szilícium (5%), a réz (1%) követnek. és kis mennyiségű ezüst és ón, ólom és egyéb fémek és alkatrészek. Az ólom és az ón (ha a talajba és a talajvízbe merül, egészségügyi és környezeti problémákat okozhat), míg a réz, az ezüst és a szilícium, ha hatékonyan visszakerül, értékes lehetőségeket kínál. Ezért a hulladéklerakó-opciót teljesen újra kell hasznosítani a környezetszennyezés megelőzése és a panelekben lévő értékes anyagok újrahasznosítása érdekében.

Az újrafeldolgozás azonban jelenleg nem tekinthető gazdaságilag előnyös lehetőségnek, ezért gazdasági ösztönzőkre van szükség e migráció felgyorsításához. Között az értékes anyagok a panelen, szilícium a legjobb lehetőség, mert az arány a szilícium sokkal nagyobb, és ultra-nagy tisztaságú (99,9999%). A solarminőségű szilícium fotovoltaikus hulladékból másodlagos használatranapelemek, vagy újra használják a hozzáadott értéket képviselő alkalmazásokban a 3b generációs lítium-ion akkumulátor anódokban.

Az elektromos járművek növekvő száma egyedülálló lehetőséget adott a globális újrafeldolgozási és hulladékgazdálkodási iparnak az anyagok számára; és még mindig van hely a hasznos napelemek. A mai elektromos járművek akkumulátorai az elektromos járművek teljes költségének fontos részévé váltak (az autó 33-57%-ától függően), és az anyaggyártás az akkumulátorok gyártásának fő energiaforrása. A költségcsökkentési stratégia nagymértékben támaszkodik az anyagszintű innovációkra, nevezetesen a nyersanyagok beszerzésére és feldolgozására.


01162523719607


Bár az elektromos autó rajongók minden bizonnyal szívesen alacsonyabb árak, ez a szalagcímek, hogy meg a kilométer-rekord. 2015-ben Elon Musk azt állította, hogy a Model S akkumulátorban lévő szilícium 6%-kal növelte az autó hatótávolságát. Azóta az elektromos járművek, mint a Daimler és a BMW is aktívan részt vesz a kutatási és fejlesztési programok szintetizálni akkumulátor minőségű szilícium elektromos járművek. A szilícium vissza a napelemek lehet, hogy pontosan mire van szükségük.

Ausztrália jó helyzetben van a gyorsan növekvő fotovoltaikus piacon, mint Például Kína, Japán, India és az Egyesült Államok. Több mint 2,3 millió tetőtéri napelemes rendszert telepítettek országszerte, és hivatalosan is az első helyen állunk.

Ausztráliában az egész folyamatot Victoria vezeti, és szorosan kapcsolódik a fotovoltaikus iparhoz. A cél az, hogy tanácsot államok, területek, és a szövetségi kormány a preferált nemzeti irányítási módszerek. Bár a terv kilátásai kétségtelenül biztatóak, döntő fontosságú lehet a terv fejlődésének felgyorsítása. Valójában a probléma súlyosságát 2015-ben ismerték fel, amikor a Victoria e-hulladék piaci áramlásának és feldolgozási kapacitásának elemzése feltárta, hogy a napelemeket a leggyorsabban növekvő e-hulladék áramnak tekintették, külön újrahasznosítási infrastruktúra nélkül.

A Micro Lithium Battery Group elemzése szerint 2035-re több mint 100 000 tonna napelem kerül be az ausztrál hulladékáramba. Ez most válság, vagy lehetőség? Ha ön látszó részére napelem újrahasznosítás Ausztráliában, sok szolgáltatás. Azonban a legtöbb esetben, alumínium keretek és csatlakozó dobozok csak vissza kevesebb, mint 20% a hulladék súlya. A fennmaradó 80%, beleértve az értékes szilícium, jelenleg nem biztosított újrahasznosítás Ausztráliában, de a kutatási eredmények azt mutatják, hogy ez nem mindig kell a helyzet.