A napelemes generátorok nem megfelelőek a napelemes generátorokhoz.

A napelemes generátor jó.

A napenergia-generátor előnyei.

1. Független tápegység, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül, üzemanyag-fogyasztás, mechanikus forgó alkatrészek, rövid építési idő és véletlenszerű méret;

2. A termikus energiatermeléssel és a nukleáris energiával szemben a napenergia-termelés nem okoz környezetszennyezést, biztonságos és megbízható, zajmentes, környezetbarát és gyönyörű, alacsony kiesési ütemekkel és hosszú élettartammal;

3, könnyű könnyű nyitott felszerelés, mobil kényelem, alacsony költségű mérnöki telepítés, könnyen kombinálható épületekkel, beágyazott nagy átviteli vonalak nélkül, hosszú távra történő kábelkötés elkerülhető, ha a növényzet, a környezet és a műszaki költségek elpusztulnak;

4, széles körben elterjedt mindenféle villamos berendezésben, amely nagyon alkalmas villamos áram hiányára, villamos energia nélkül a családban, az országban, a préri területeken, a hegyekben, a szigeten, a távoli helyszíneken, például a háztartási készülékekben és a világítási alkalmazásokban.

5. Állandó. Amíg a nap létezik, a napenergiát hosszú ideig lehet befektetni és felhasználni.

6. A napkollektoros rendszer kombinálható a nagy és egy millió kilowatt közötti kis és közepes nagyteljesítményű erőművekkel, csak egy olyan napenergia-termelő csoporttal, amely más energiaforrásokhoz nem illeszkedik.

A napenergia-generátor hátrányai.

1. Érintett időjárás és időjárás. A villamosenergia-termelés időről-időre változik, és az időjárás napról napra változik. Mivel a napelemek napfényre támaszkodnak, még a kis felhők is hatással lehetnek az energiatermelésre és a teljesítményre. Esős és felhős időben a napenergiák nagyon kevés energiát tudnak nyújtani.

2. Ha a nap folyamán keletkező extra villamos energia tárolása nem lehetséges, akkor este sem elektromos eszközökkel, sem vészhelyzetben, vagy otthonok villamosenergia-ellátásához nem lehet használni. Napjaink napi tárolásának tipikus módja a 12 voltos akkumulátor használata. A napelemes rendszerek szabványos autós akkumulátorokat használhatnak, de mivel gyakran használják és feltöltik azokat, a legjobb elemek a mélytengeri tengervízű akkumulátorok. Az esetek többségében a 4-6 elemet egyesítik akkumulátorként, amely szükség esetén napi egy hétig tárolja az áramot.

Napenergia-generátor működési elve.

Közvetlenül a napsugárzás a napelemek elektromos áramot generál, és az akkumulátor töltés, lehet egy dc energiatakarékos lámpák, rádió, TV, DVD, műholdas TV vevő termékek, mint például a tápegység, ez a termék túltöltés, kisülés, rövidzárlat, hőmérséklet kompenzáció , az akkumulátor hátrameneti csatlakozó védelmi funkciója kimeneti DC 12 V és 220 V váltóáram. Split kivitel, kompakt méret, könnyen hordozható és biztonságos használatra.

A napenergiák három részből állnak: napelemes elemek; Töltés, kisütésvezérlő, frekvenciaváltó, tesztberendezés és számítógép-monitor, valamint egyéb elektromos elektronikai eszközök és akkumulátorok vagy egyéb energiatároló és segédenergia-termelő berendezések.

A napelemek hosszú élettartamának köszönhetően a kristályos szilícium napelemek élettartama több mint 25 évig tarthat.

A fotovoltaikus rendszer széles körben használatos, és a fotovoltaikus rendszer alkalmazásának alapvető formái kétféleképpen oszthatók meg: független energiatermelő rendszer és hálózatra kapcsolt energiatermelő rendszer. A fő alkalmazási területek: űrhajók, kommunikációs rendszer, mikrohullámú relé állomás, TV állomás, fotovoltaikus vízszivattyú és áramellátás tápellátása. A technológiafejlesztés és a világgazdaság fenntartható fejlődésének szükségessége miatt a fejlett országok már elkezdték szisztematikusan előmozdítani a városi fotovoltaikus (pv) hálózatfejlesztést, a háztartási napelemes energiatermelő rendszert és a tetőt, főként építési MW szintű, központosított, nagyméretű, rácsatlakoztatott teljesítményt generációs rendszer stb., ugyanakkor a közlekedés és a városi világítás terén is szigorúan elősegítik a napelemes rendszerek alkalmazását.