A napenergia valószínűleg az ezüst árán az év közepén nyomja meg

Újdelhi: a kereskedők várhatóan 40 000-ről 41 ezer kilóra rúgnak az idei évben, mivel a napelemek és elektromos járművek iránti kereslet tovább növekszik. 2017 végén a fizikai fémár a spot piacon 39.237 rúpia kilogrammonként.


"Az elmúlt években az ezüst növekvő keresletet mutat, emelkedő áron, a kereslet elsősorban a napelemekből és az elektromos autógyártóból származik, arra számítunk, hogy az ezüst árak emelkedni fognak ebben az évben, az MCX-csere vagy az entitás piaci árai valószínűleg július és augusztus között , elérte a 40000-41000 rúpiát ($ / kg), mondta Anuj Gupta, az Angel Commodities kutatási alelnöke.

A belföldi piacon az ezüst ára 2017-ben változatlan maradt, 43,990 rúpia / tonna csúcsánál és 35,460 rúpia / kilogramm áron. A Thomson Reuters GFMS szerint a napelemes alkalmazások iránti ezüst kereslet tavaly, a második egymást követő évben 23 százalékkal emelkedett.


India az ezüst legnagyobb fogyasztója és importőre, éves fogyasztása 7000 tonna. Az ezüst mennyisége évi 550-600 tonna.


A napelemek mennyisége 5-6% -kal esett évente. Ennek ellenére a teljes piac 20% -os növekedése ellensúlyozta ezt.


A Hindustan cink évente 500 tonna ezüstöt termel, és a hazai piacon keres. Sunil Duggal, ügyvezető igazgatója szerint India jelenleg 100% -ban a napelemek importőre, főként Kínából és Japánból.


"2022-re 100 megawatt napkollektor és mintegy 4000 tonna ezüst lesz a napelemekhez" - mondta. A növekedési lehetőségeket tekintve a vállalat a következő három-öt évben 1000 tonna termelést fog termelni, mondta Duggal. Hozzátette: "ez a terjeszkedés ösztönözni fogja a napenergiát Indiában, és a nagyon szükséges ezüst nyersanyagként szolgál az induló vállalkozások számára, amelyek önállóan fejlesztik a napelemeket."

A Gensol Anmol Singh Jaggi, a napenergia-tervezés és a mérnöki cég ctor kifejtette: "Az ezüstfelhasználás csökken a panelben, és helyettesíti a réz, azonban az összetett gyártás óriási növekedése az ezüst magas fogyasztásához vezet.


"Amikor egy modulról beszélünk, a legdrágább rész az ostya" - mondja Mudit Jain, a Bridge to India vezető vezetője, egy napenergia tanácsadó cég. "a második legdrágább összetevő ezüst, ami hozzáadja az értéket." Miután az ezüst ára megemelkedik, az emberek átválthatnak olyan alternatívákra, mint a réz és az alumínium, végső soron az árucikkek piacától függően.

http://www.yangtze-power.com/