Dél-Korea energiahatékonyabb és hatékonyabb napelemeket fejleszt ki

Dél-Korea energiahatékonyabb és hatékonyabb napelemeket fejleszt ki

A napelemek technológiája nem meglepő, de a valóságban gyakran ritkán találkoznak a gépjárművekben használt napelemekkel, mivel a piacon jelenleg forgalomba hozott vékony film napelemek indiumból, galliumból stb. Készülnek. erősen mérgező fémek, mint például a ritkaföldfémek vagy kadmium, de az ilyen típusú filmeknek magas költségeik vannak a problémájuk, és életciklusuk során nehezen alkalmazhatók.

Magától értetődik, hogy a külföldi média néhány nappal ezelőtt beszámolt arról, hogy a dél-koreai Daeguban, a Kyungbuk Tudományos és Technológiai Intézetben dolgozó tudósok kísérleteket végeztek olcsóbb, gazdagabb és megbízhatóbb elemek keresése és ezen anyag felhasználása érdekében. készítsen napelemeket.

Ez a vékonyrétegű napelem bronzból és sárgarézből készül, amelyek nem mérgezőek, tartalékban gazdagok, olcsók, tartósak és fenntarthatók. A tudósok azonban jelenleg olyan nehéz problémában vannak, amelyet még nem sikerült megoldani, mivel ennek a technológiának van hiányossága, vagyis ennek a vékonyréteg-technológiának sok hibája lesz a GG-idézetben; folyamatot, tehát még mindig megoldják.

Ezenkívül a tudósok csapata elmondta, hogy ha ezt a problémát a jövőben megoldják, a jövőben energiahatékonyabb és hatékonyabb napelemeket vezetnek be. Ez a napelem az élet minden területén felhasználható. A legfontosabb szempont, hogy ha a kutatás és fejlesztés sikeres, akkor a jövőben a tisztán elektromos járművek biztonságosabbak lesznek.