A Trina Solar 21,25% -os új hatékonysági rekordot jelent a polikristályos napelemhez

A Trina Solar Limited ma bejelentette, hogy Kína PV Tudomány és Technológia Állami Laboratóriuma új világrekordot állított fel egy nagy hatékonyságú p-típusú, többcirkulált szilícium (mc-Si) napelemen.
A rekordzó p-típusú többkristályos szilícium napelemeket kiváló minőségű mc-Si szubsztráton állították elő olyan eljárással, amely integrálja a fejlett Honey Plus technológiákat, beleértve a hátsó felületi passzivációt és a helyi hátfelületet. A 156 × 156 mm2-es napelem elérte a 21,25% teljes terület hatékonyságot. Ezt az eredményt a németországi Fraunhofer ISE CalLab megerősítette.
"Nagy örömmel jelentjük be a PV tudomány és technológia állami kulcslaboratóriumának tudósai és kutatói által elért új hatékonysági eredményeket. Legjobb tudomásunk szerint ez az első alkalom, hogy egy több kristályos szilícium-napelem több mint 21% -os konverziós hatékonyságot ért el "- mondta Dr. Pierre Verlinden, a Trina Solar alelnöke és vezetője. "Ez az izgalmas eredmény azt mutatja, hogy a nagyobb hatékonyság felé vezető fejlődési út továbbra is világos, még a szilícium számára is. Célunk, hogy folyamatosan integráljuk az innovatív technológiai fejlesztéseket a PV termékeink hatékonyságának és alacsonyabb költségének növelése érdekében. vezető szerepünk a PV iparágban, és lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is megfizethető napenergia nyújtsanak a világ számára. "