Melyek a napelemek anyagi besorolása?

Melyek a napelemek anyagi besorolása?


Jelenleg a kristályos szilícium anyagok (beleértve a polikristályos szilíciumot és az egykristályos szilíciumot) a legfontosabb fotovoltaikus anyagok, és piaci részesedésük meghaladja a 90% -ot, és a jövőben is a napelemek főáramköve. . A poliszilícium anyagok gyártási technológiája már régóta 10 gyárból áll, 7 cégből három országban, köztük az Egyesült Államokban, Japánban és Németországban, amely technikai blokádot és piaci monopóliumot képez.


A poliszilícium iránti kereslet főként félvezetőkből és napelemekből származik. A különböző tisztasági követelmények szerint elektronikus minőségű és napkategóriába sorolható. Közülük, az elektronikus minőségű poliszilícium mintegy 55% -át tette ki, a napenergia minőségű poliszilícium 45% -ot tett ki, a fotovoltaikus ipar gyors fejlődésével a poliszilícium iránti napelemkereslet növekedési üteme magasabb, mint a félvezető poliszilícium fejlesztése. várhatóan 2008-ig a szolár poliszilícium iránti kereslet meghaladja az elektronikus minőségű poliszilíciumot.


1994-ben a világ napkollektorainak teljes termelése csak 69 MW volt, 2004-ben közel 1200 MW volt, ami mindössze 10 év alatt 17-szeresére nőtt. A szakértők azt jósolják, hogy a napenergiával működő ipar a 21. század első felében az atomenergia egyik legfontosabb energiaforrása lesz.


Kristályos szilícium panelek: polikristályos szilícium napelemek, monokristályos szilícium napelemek.


Amorf szilícium panelek: vékony film napelemek, szerves napelemek.


Kémiai festék panel: Színérzékeny napelem.


Rugalmas napelem A többkomponensű napelem egy olyan napelemre utal, amely nem egyetlen elemből álló félvezető anyagból készült.


A különböző országokban sokféle kutatási lehetőség van, amelyek többsége még nem volt iparosodott, főleg az alábbi kategóriákban:


a) kadmium-szulfid napelem


b) gallium-arzenid napelemek


c) Réz-indium szelén-napelemek (új, többsávos Cu (In, Ga) Se2 vékony film napelemek)

A Cu (In, Ga) Se2 egyfajta napfényelnyelő anyag, kiváló teljesítményt nyújt. Sokrétegű félvezető anyaggal rendelkezik, amely gradiens energia sávszélességgel rendelkezik (az energiaszint különbsége a vezetési sáv és a valencia sáv között), amely kiterjesztheti a napsugárzási spektrum tartományát és javíthatja a fotoelektromos konverziót. hatékonyság. Ennek alapján tervezhető egy vékony film napelem, amely jelentősen nagyobb fotoelektromos konverziós hatékonysággal rendelkezik, mint a szilícium vékony film napelem. A rendelkezésre álló fotoelektromos konverziós arány 18%. Ezenkívül az ilyen vékonyréteg-napelemek optikai sugárzás következtében nem találtak olyan teljesítménycsökkentő hatást (SWE), amelynek fényelektromos konverziós hatékonysága mintegy 50-75-tel javul, mint a kereskedelmi vékony film napelemeknél . %, ami a világ legnagyobb fotoelektromos konverziós hatékonyságának szintje a vékony film napelemekben. Rugalmas vékony film napelemeket különböztetünk meg a hagyományos napelemektől.


A hagyományos napelemek általában EVA-anyagokból és sejtlapokból készülnek két üvegréteg közepén. Ezek az alkatrészek nehéz súlyúak, és szereléshez szorítót igényelnek, és nehezen mozgathatók.


A rugalmas vékonyréteg napelemnek nem kell üveg hátsó lemezt és fedőlemezt használni, és a súlya 80% -kal könnyebb, mint a kettős üveg napelemes modul. A PVC hátlapot és az ETFE fóliatartót használó rugalmas elemelem egyenletesen hajlítható és kényelmes. A telepítéshez nincs szükség speciális tartószerkezetre, amely könnyen felszerelhető a tetőre és a sátor tetejére.


Hátránya, hogy a fotoelektromos konverziós hatékonyság alacsonyabb, mint a hagyományos kristályos szilícium komponenseké.


Jangce Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Mi az alkalmazás: 0086-188 5826 1705

Telefon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Add: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China

No.29, Xinzhou Road, Yongkang, Zhejiang PR China