Milyen óvintézkedések szükségesek a napelemek tisztításához

Milyen óvintézkedések szükségesek a napelemek tisztításához

1. Rendszeresen figyelje meg a napelem tömböt. Amikor megfigyelhető, hogy a napelem-tömb felületén a por eléri a szürkét, és a napelem-tömb eredeti kék kristályos felülete nem látható jól, a napelem-tömböt időben ellenőrizni kell. Végezze el a tisztítást és a por eltávolítását.

  

2. Az áramütés és a napelem-modulok esetleges károsodásának elkerülése érdekében a napelem-tömb magas hőmérsékletű és erős napfény alatt történő törlésével reggel vagy késő délután tisztítsa meg a modulokat.

  

3. Említettem, hogy amikor megválaszoltam a napelem megfelelő tisztítását, a napelem modul üvegfelületének tisztításakor használjon puha kefét, tiszta enyhe vizet és használjon kis erőt az üvegfelület károsodásának elkerülése érdekében. Bevont üveggel ellátott alkatrészeknél ügyelni kell az üvegréteg károsodásának elkerülésére.

  

4. Ha száraz hamu, akkor egy tollporral eltávolítható. Ha gitt, akkor törölje le vízzel + mop. Ha a zsíros szennyeződés súlyos, megfelelő mennyiségű alkohollal és puha ruhával eltávolítható. Ne öblítse le és ne törölje le kemény tárgyakkal vagy maró oldószerekkel.

  

5. A napelem modul bizonyos terhelhetőséggel rendelkezik, de a napelem modulra való rálépéssel nem lehet megtisztítani, ami károsíthatja a napelem modult vagy befolyásolja a napelem modul élettartamát.

  

A fentiek bemutatják a napelemek tisztításának szükségességét. A napelemek tisztításakor sok szempontra is figyelni kell. Télen a takarítás gyakoribb, mint nyáron, és fagyásgátló intézkedéseket kell tenni.