Mi a szolár inverter funkciója?

A frekvenciaváltó nemcsak a közvetlen váltakozóáramú átalakítás funkciója, hanem a napelem működésének és a rendszerhiba funkciójának maximális korlátozása is. Az aktív működési és leállítási funkció, a maximális teljesítménykövetés vezérlő funkciója, az önálló működés funkciója (a hálózathoz csatlakoztatott rendszer esetében), az aktív feszültség beállítás funkciója (a hálózathoz csatlakoztatott rendszer esetében), DC érzékelő funkció (a hálózathoz csatlakoztatott rendszerhez) ), DC földelő érzékelő funkció (rácshoz csatlakoztatott rendszerekhez). Itt röviden ismertetjük az aktív és leállítási funkciókat és a maximális teljesítménykövetést.


1. Aktív működtetés és leállítás funkció: Reggel napkelte után a napsugárzás intenzitása fokozatosan erősödik, és a napelem akkumulátorának teljesítménye is növekszik. Ha elérjük az inverter feladatához szükséges kimenő teljesítményt, az inverter aktívan kezdi működését. Miután belépett a műveletbe, az inverter mindenkor megvizsgálja a napelem modul kimenetét, és csak akkor, ha a napelem modul kimeneti teljesítménye nagyobb, mint az inverter feladatához szükséges kimenő teljesítmény, a frekvenciaváltó továbbra is működni fog ; Az inverter esős napon is működhet. Amikor a napelem-modul kimenete kisebb lesz, és az inverter kimenete megközelíti a 0-at, az inverter készenléti üzemmódot alkot.


2. Maximális teljesítménykövető vezérlő funkció: A napelem-modul kimenetét a napsugárzás intenzitása és maga a napelem-modul hőmérséklete (chip hőmérséklet) szerint változtatják meg. Ezen túlmenően, mivel a napelemmodulnak olyan jellemzője van, hogy a feszültség csökken, amikor az áram növekszik, van egy optimális feladatpont a maximális teljesítmény eléréséhez. A napsugárzás intenzitása változik, és a nyilvánvaló legjobb feladat is változik. Ezeket a változásokat tekintve a napelemmodul feladatpontja mindig a maximális teljesítményponton van, és a rendszer mindig a napelem modul maximális teljesítményét kapja. Ez a vezérlés a maximális teljesítménykövetés vezérlése. A napenergia-rendszerek invertereinek legfontosabb jellemzője a maximális teljesítménypont-követés (MPPT) beépítése. .


Jangce Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com

Wechat: 188 5826 1705