Mi a napelem tisztításának szükségessége

Mi a napelem tisztításának szükségessége

Mivel a napelem sokáig a szabadban van, sok panel halmozódik fel a panelen. A por nagy hatással van a napelemre, nemcsak bizonyos hatást gyakorol az energiatermelés hatékonyságára, hanem korrodálja is a panel üveget, ami rövidebb élettartamot eredményez. A Shengli szerkesztője bemutatja Önnek a napelemek tisztításának szükségességét.

1. A por hatása a napelemekre

1. Csökkent kimeneti teljesítmény

A napelemes fotovoltaikus energiatermelő rendszer működése során a környezetében lévő por hatással lesz rá. A fotovoltaikus cella fotoelektromos konverziós hatékonysága összefügg a napsugárzás intenzitásával. A por felhalmozódása a fotovoltaikus panel felületén csökkenti az elülső borítású üveg fényáteresztését. A fényáteresztés csökkenése csökkenti az akkumulátor teljesítményét. Minél nagyobb a lerakódási koncentráció, a fényáteresztés Minél alacsonyabb az érték, annál kisebb a panel által elnyelt sugárzás mennyisége, és annál nagyobb a kimeneti teljesítmény csökkenése.

  

2. Az akkumulátor hatékonyságának csökkenése

Alacsony esőzések esetén a panel felületén felhalmozódott szennyeződés miatt az akkumulátor hatékonysági vesztesége meghaladhatja a 15% -ot. A panel felületén található piszok és por 6% -kal csökkentheti az átlagos éves energiatermelési hatékonyságot. Általánosságban elmondható, hogy a levegőben lévő por és szennyeződések közé tartozik: por, eső és szennyező anyagok, amelyek jelenléte az akkumulátor teljesítményének csökkenéséhez vezet. Mivel a porszemcsék nagyobb hatással vannak a napfény előre szórására, az ilyen központosított modulok jelenlegi vesztesége általában sokkal nagyobb, mint a nem központosított moduloké.

  

3. A panel hőmérséklete emelkedik

A jelenlegi fotovoltaikus erőművek többsége szilícium alapú napelemeket használ, amelyek nagyon érzékenyek a hőmérsékletre. Ha egy bizonyos vastagságú por felhalmozódik a panel felületén, ez növeli a hőátadási ellenállását, amely hőszigetelő hatással van a panelre, és csökkenti a hőelvezetési funkció hatásait. A hő átadásának megakadályozása érdekében por csatlakozik a panel felületéhez, ami megakadályozhatja, hogy a panel&# 39 saját hője felszabaduljon, emelje a hőmérsékletet egyre magasabbá és befolyásolja a fotovoltaikus energiatermelés hatékonyságát.

  

4. Korróziós napelem

A por összetétele összetettebb, némelyek savas anyagok, mások lúgos anyagok, és a kristályos szilícium fotovoltaikus panelek fő alkotóelemei a szilícium-dioxid és a mészkő stb. Ha a por érintkezik a levegő nedvességével és nedves lesz, kölcsönhatásba léphet a panel összetételével. Savas vagy lúgos reakció. Egy bizonyos idő elteltével a fotovoltaikus panel felülete savas vagy lúgos környezet eróziója következtében fokozatosan korróziót és károsodást okoz, aminek következtében a felület gödrös lesz, ami a fotovoltaikus panel optikai teljesítményének romlásához vezet. a napsugárzás diffúz visszaverődése a panel felületén károsítja a napsugárzást Az elterjedés egyenletessége a panelben.