Mi a napelemes villamosenergia-termelés alapelve?

Mi a napelemes energiatermelés elve?

A napfény a félvezető pn csatlakozásán ragyog, hogy új lyuk-elektronpárt hozzon létre. A pn csomópont villamos mezőjének működése során a lyukak a p régióból az n tartományba áramlanak, és az elektronok az n régióból a p-régióra áramlanak. Miután bekapcsolta az áramkört, áram keletkezik. Ez a fotoelektromos hatású napelem működési elve.

napenergia előállítása

Napenergia-előállítás A napelemes energiatermeléshez két módszer létezik. Az egyik a fény-hő-elektromos konverziós módszer, a másik pedig a könnyű-elektromos direkt átalakítási módszer.

(1) A fény-hő-villamosenergia-átalakítási módszer villamos energiát generál a napsugárzás által generált hőenergiával. Általában a napkollektor az elnyelt hőenergiát a munkaközeg gőzébe alakítja, majd a turbinát elektromos áram előállítására vezeti. Az előbbi folyamat foto-hőátalakítási folyamat; ez utóbbi folyamat hő-elektromos átalakítási folyamat.

(2) Az optikai-elektromos közvetlen átalakítás a fotoelektromos hatás, a napsugárzás közvetlenül átalakítható elektromos energiává, az alapkészülék könnyű elektromos átalakítása napelem. A napelem olyan eszköz, amely a napenergiát közvetlenül a fotovoltaikus hatás miatt elektromos energiaforrássá alakítja. Ez egy félvezető fotodióda. Amikor a nap fénydiódán fénylik, a fénydióda a nap fényenergiáját villamos energiává változtatja. Jelenlegi. Ha sok elem sorozatban vagy párhuzamosan kapcsolódik, viszonylag nagy kimeneti teljesítményű napelemekké válhatnak.

Yangtze Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-188 5826 1705

Fax: 0086-551-64437729

Web: www.yangtze-power.com

Add hozzá: No.72 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR Kína

No.3, Huaxing Road, Jintan, Jiangsu PR Kína