Mi a szolár-frekvenciaváltók szerepe?

Mi a szolár-inverterek szerepe?

A napelemes inverternek nemcsak a közvetlen AC átalakítása, hanem a napelem funkciójának és a rendszerhibák karbantartásának maximális korlátozása is. Az aktív működéshez és a leállítás funkcióhoz, a maximális teljesítmény-követési vezérlő funkcióhoz, az önálló működésgátló funkcióhoz (rácshoz csatlakoztatott rendszerekhez), aktív feszültség-beállítási funkcióhoz (rácshoz csatlakoztatott rendszerhez), DC érzékelési funkcióhoz (rácshoz kapcsolt rendszerhez) ), DC földelés érzékelő funkció (rácshoz csatlakoztatott rendszerekhez). Itt található rövid ismertetés az aktív és kikapcsolási funkciókról, valamint a maximális teljesítmény-követésről.

1. Aktív működés és kikapcsolási funkció: Reggeli napkelte után a napsugárzás intenzitása fokozatosan megnő, és a napelem teljesítménye is növekszik. Amikor eléri a frekvenciaváltó feladatához szükséges kimeneti teljesítményt, a frekvenciaváltó aktívan működni kezd. A művelet megkezdése után az inverter mindenkor figyeli a napelem modul kimenetét, és csak akkor, ha a napelem modul kimeneti teljesítménye meghaladja a frekvenciaváltó feladatához szükséges kimeneti teljesítményt, az inverter továbbra is üzemelni fog ; Az inverter esős napokon is működhet. Amikor a napelem modul kimenete kisebb lesz, és a frekvenciaváltó kimenete 0-ra közeledik, akkor a frekvenciaváltó készenléti üzemmódba kerül.

2. Maximális teljesítmény-követő vezérlő funkció: A napelem modul kimenetét a napsugárzás intenzitása és maga a napelem modul hőmérséklete (chipek hőmérséklete) szerint változtatja meg. Ezenkívül, mivel a napelemmodulnak olyan tulajdonsága van, hogy a feszültség csökken az áram növekedésével, van egy optimális feladatpont a maximális teljesítmény eléréséhez. A napsugárzás intenzitása változik, és a nyilvánvalóan a legjobb feladat is változik. Ezeket a változásokat figyelembe véve a napelemmodul munkapontja mindig a maximális teljesítményponton van, és a rendszer mindig a napelemmodul maximális teljesítményét kapja meg. Ez a vezérlés a maximális teljesítmény-követő vezérlés. A napenergia-rendszerek frekvenciaváltóinak legfontosabb jellemzője a maximális teljesítménypont-követés (MPPT) beépítése.


Jangce Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-173 3300 5102

Kiegészítés: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China

No.29, xinzhou Road, Yongkang, Zhejiang PR China