Mi a napelemek szerkezeti összetétele?

Mi a napelemek szerkezeti összetétele?

1) edzett üveg A funkció az áramfejlesztés fő elemének (pl. Akkumulátorlap) védelme. A fényátvitel választása szükséges. 1. Az átvitelnek magasnak kell lennie (általában 91% vagy több); 2. Ultrafehér temperálás

2) Az EVA a fix edzett üveg és az energiatermelő fő test (például az akkumulátor lap) kötésére szolgál. Az átlátszó EVA anyag minősége közvetlenül befolyásolja az alkatrész élettartamát. A levegőnek kitett EVA hajlamos az öregedésre és a sárgulásra, ezáltal befolyásolja az alkatrész átáramlását. Az EVA minősége mellett az alkatrészgyártók szerelési folyamatának hatása is nagyon nagy, mint például az EVA ragasztó nem szabványos, EVA és edzett üveg, a hátsó lapkötési szilárdság nem elegendő, EVA korai öregedés, ami befolyásolja az összetevők életét.

3) Az akkumulátor fő funkciója az energiatermelés. A fő áramtermelő piac fő áramlata a kristályos szilícium napelemek és a vékony filmes napelemek, amelyek mindegyikének előnyei és hátrányai vannak. Kristályos szilícium napelemek, a berendezés költsége viszonylag alacsony, de a fogyasztás és a cellák költsége magas, de a fotoelektromos konverziós hatékonyság is magas, ami jobban megfelel a kültéri napenergia-termelésnek; vékony filmes napelemek, viszonylag magas a berendezés költsége, de a fogyasztás és az akkumulátor A költségek nagyon alacsonyak, de a fotoelektromos konverziós hatékonyság a kristályos szilíciumcellák több mint fele, de az alacsony fényhatás nagyon jó, a hagyományos megvilágítás, például a napelemek a számológépen.

4) Az EVA a fentiek szerint működik, főként a villamosenergia-termelés fő testének és a hátlapnak a ragasztásával és beágyazásával

5) Hátlap funkció, tömítés, szigetelés, vízálló (általában TPT, TPE és más anyagoknak ellen kell állnia az öregedésnek, a legtöbb alkatrész gyártók garantált 25 év, edzett üveg, alumínium ötvözet általában nem probléma, a kulcs hátul van hogy a szilikagél megfelel-e a követelményeknek.)

6) Alumíniumötvözet védőlemez, amely bizonyos szerepet játszik a tömítésben és a támasztékban

7) Csatlakozó doboz Védi az egész energiatermelő rendszert, és aktuális átviteli állomásként működik. Ha az alkatrész rövidzárlatos, akkor a csatlakozódoboz automatikusan lekapcsolja a rövidre szerelt akkumulátor tömbjét, hogy megakadályozza a teljes rendszer kiégését. A csatlakozódoboz legfontosabb része a diódák megválasztása. A megfelelő diódák különbözőek a modulok celláitól függően.

8) Szilikon tömítés funkció, amely a szerelvény és az alumínium ötvözet keret, a szerelvény és a csatlakozódoboz közötti interfész lezárására szolgál. Egyes vállalatok kétoldalas szalagot és habot használnak a szilikagél helyett. A szilikont általában Kínában használják. A folyamat egyszerű, kényelmes, könnyen kezelhető, és a költségek nagyon alacsonyak.

angtze Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-188 5826 1705

Fax: 0086-551-64437729

Add hozzá: No.72 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR Kína

No.3, Huaxing Road, Jintan, Jiangsu PR Kína