Miért nem áll a napelem a gépkocsi tetején

Miért nincs a napelem a gépkocsi tetején?

A napenergia ideális energiaforrás, és az emberek soha nem állították le a fejlesztést. Napjainkban a napenergia használata mindenhol megtalálható. Napkollektoros vízmelegítők, napkollektoros töltők, szolár hajcsavarok stb.


solar panel


Az autók az elmúlt években Kínában nagyon gyorsan növekvő iparágak voltak. Az autóknak olajra van szükségük, és az olaj nem megújuló erőforrás. Ezért mindenkinek megvan az a gondolat, hogy nem lehet megvalósítani a napelemeket az autó tetején, hogy villamos energiát biztosítson az autó számára, ezáltal energiát takarítva meg és csökkentse a szennyezést.

Alacsony konverziós arány és elégtelen teljesítmény

Napjainkban a legfejlettebb GaAs vékonyrétegű energiatermelő technológia, amely több ezer közvetlen napsugárzással rendelkezik, ideális konverziós aránya 31,6%, és a tényleges konverziós arány körülbelül 20%. A 6 négyzetméter alapterületű autós napelem szerint az időjárás jó, a nap 1 kW / négyzetméteres energiája szerint az 5H napi expozíciós idő körülbelül 6 fokos energiát érhet el. A jelenlegi elektromos autó 100 kilométerenként 15 fokos villamos energiát fogyaszt. Akár napi 40 kilométert is futtathat.


solar panel2


Ezt a legmagasabb színvonalnak megfelelően számítják ki, és a tényleges napelem- megvilágítási terület fele jó. Az elhaladó sötét felhők hozzáadásával az energia fele szinte azonos, csökkentve az átváltási arányt, és az adatok nem állnak rendelkezésre 10 kilométerre. Nyilvánvalóan nincs elég erő.

Drága, alacsony ár

Vékony film napelemek, minden négyzetméter, teljesítmény körülbelül 175W, súlya 3,5KG, ára 1395RMB, az egész autó 6 négyzetméter, szükség 8370 jüan, miközben növeli az autó súlyát legalább 21KG. Minden nap 10 kilométerre van. Nem olyan jó, mint néhány lítium elem megvásárlása költséghatékony, az ár nagyon alacsony.

A karbantartási költségek magasak, ami befolyásolja az egész jármű biztonságát

A gallium arzenid akkumulátor a plaszticitás, a hosszú élettartam és a javíthatóság jellemzői. A termelési költségek azonban magasak és nehezen népszerűsíthetők. Az autó dudorai elkerülhetetlenek, és a napelemek javításának költsége magas. A telepítés utáni karbantartás nem működik, könnyen leeshet, ami befolyásolja az autó vezetési biztonságát


solar panel1


Láthatatlan szennyezés, gallium nehézfém

Maga a napenergia nem szennyező, és a felhasznált gallium-arzenid film energiatermelési folyamata szintén nem szennyező. A kész gallium-arzidid szintén nem mérgező, de a szintetikus eljáráson belüli arzén nagyon mérgező, és a gallium is nehézfém. A távolság annyira közel van minden nap, nincs rejtett szennyezés. A sérült napelemek nem rendelkeznek újrahasznosítási lehetőségekkel, és elkerülhetetlenül szennyezettek.

Jelenleg a napelemek kapacitása korlátozott, a kimenő teljesítmény instabil, és az időjárási viszonyok az élet igényeinek kielégítésére szolgálnak. Ezért a napelemek nem kerülnek telepítésre a népszerű autó tetejére.

A napelemes technológia is folyamatos fejlődést mutat. Egy nap természetes napsütéses autókat vezetünk és több ezer mérföldet utazunk.

Jangce Solar Power Co., Ltd.

E-mail: info@yangtze-solar.com
Telefon: 0086-173 3300 5102

Wechat: 188 5826 1705

Web: www.yangtze-power.com

Add: No.231 Shufeng Road, Shushan, Heifei, Anhui PR China

No.3, Huaxing Road, Jintan, Jiangsu PR Kína