Miért kell a napelemeket tisztán tartani?

Miért kell a napelemeket tisztán tartani?

Miért kellenenapelemektisztán és rendben tartani? A szerkesztő megmondja, hogy a napelemek energiatermelését nemcsak a napelemek átalakítási hatékonysága, hanem a napfény intenzitása is befolyásolja. Ezért szükséges a napelemeket gyorsan és rendben tartani. Sok por van. Lehetséges, hogy a nap&# 39 egyáltalán nem süthet a napelemeken, így lehetne ismét energiahatékonyság? Akkor nézd meg a Turpan repülőtéren a közelmúltban bekövetkezett eseményt.


A turpani repülőtéren található fotovoltaikus erőmű biztonságos és hatékony működésének biztosítása érdekében az egész évben, a 30 áprilisban a turpani repülőtér személyzetet szervezett a fotovoltaikus erőmű tisztítására és karbantartására.


A fotovoltaikus napelemek elsősorban áramot termelnek azáltal, hogy a napenergiát elektromos energiává absorbálják. A szükséges tisztítás biztosítja a fotovoltaikus elem felületének tisztaságát, amely elősegíti a lehető legtöbb napfény elnyelését, ezáltal biztosítva az energiatermelést; ha a modult hosszú ideig akkumulálja, akkor nem csak veszít. Az energiatermelés hot spot hatást is okoz, amely lerövidíti az alkatrész élettartamát, sőt megsérül; a karbantartási munkák elsősorban a fotovoltaikus napelemek tisztítását tartalmazzák; az elektromos alkatrészek, például inverterek, csatlakozódobozok és elosztódobozok portalanítása; Ellenőrizze és karbantartsa a napelemek és az áramellátó terminálok áramköreit az energiatermelés biztosítása érdekében.


A fotovoltaikus napelemek tisztításának és karbantartásának fejlesztése nemcsak aktívan reagált a&# 39 csoport felhívására a zöld energia megőrzésére, módosította és optimalizálta a regionális energiaszerkezetet, csökkentette az energiamegtakarítás és a kibocsátás csökkentésének nyomását. ugyanakkor tiszta energiaellátást biztosított a Turpan repülőtér számára az energiamegtakarítás és a kibocsátás csökkentése érdekében.